Vrachtautochauffeur worden?

Om Vrachtautochauffeur te worden is het zaak te slagen voor het examen RVM1-C. Het gaat hier om één examen met vragen over het verkeer, techniek, lading en Wet- en regelgeving. VM2C één examen over voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig, basiskennis voertuigtechniek, taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen, elektronische en mechanische systemen, lading en lading zekeren. Laatste theorie examen dat moet worden behaald is VM3; wetgeving – arbeidstijdenwet, arbeidstijdenbesluit en tachograaf, wetgeving – documenten, veiligheid en gezondheid, branche en bedrijf.

Wilt u alleen een rijbewijs behalen voor de camper.

Om te slagen voor het theorie examen RVM1-C beantwoord u tenminste 52 van de 65 vragen juist. Voor het beantwoorden van de vragen krijgt u een totaal tijd van 80 minuten Vervolgens volgt u praktijklessen en slaagt voor het praktijkexamen. U mag de wijde wereld in en genieten van de vrijheid van de camper.

Wilt u beroepsmatig aan de slag als vrachtautochauffeur, volg dan het Vakbekwaamheidstraject.

Dan krijgt u drie examens met elk 65 vragen, daarvan moeten tenminste 52 vragen goed worden beantwoordt. De vragen in module 1 mag u beantwoorden in maximaal 80 minuten, module 2 en 3 mag u er maximaal 90 minuten over doen. Daarna volgt nog een praktijkexamen, toets besloten terrein en praktische toets.

Klik hier om examenvragen te oefenen.