1 student

Beroepschauffeur worden

Als u beroepschauffeur op een vrachtauto en/of bus wilt worden, moet u de code95 basiskwalificatie halen. Nadat u bent geslaagd voor de examens en toetsen, laat u de code 95 op uw rijbewijs bijschrijven; dat is 5 jaar geldig. U verlengt de code 95 door nascholing te volgen.

Om basiskwalificatie code95 te behalen moet u eerst het rijbewijs traject doorlopen. Het rijbewijs traject bestaat uit de onderdelen RV1 en V2C. Het examen voor RV1 bestaat uit 65 vragen waarvan er 52 juist moeten worden beantwoord. De eerste 45 vragen zijn verkeer gerelateerde vragen. Het tweede deel van 20 vragen betreft techniek vragen. Na het behalen van RV1 en V2C kunt u beginnen met de praktijk rijlessen, mits u medisch goed gekeurd bent. Om vakbekwaam chauffeur te worden moet u het theoretische gedeelte voor code95 behalen, ook wel V3C voor de vrachtauto en V3D voor de bus genoemd.

V3C en V3D is een theorie examen bestaande uit drie casus. Aan de hand van die casus worden er in totaal 45 vragen gesteld, 15 per case. Van de 45 vragen moet u 36 vragen juist beantwoorden om te kunnen slagen.

Daarnaast moet er een praktische toets worden behaald en oefeningen met het desbetreffende voertuig op een besloten terrein.

De praktische toets bestaat uit een aantal scenario’s die op 1 dag worden uitgelegd en getoetst.

De besloten terrein oefeningen worden ook op 1 dag geoefend en getoetst. bij beide toetsen kan er een controle worden uitgevoerd door het CCV/CBR.

Wilt u de opleiding gaan volgen of examenvragen oefenen, stuur me een e-mail: info@vanvlietverkeersopleidingen.nl.

Cursusonderdelen zijn leeg

Instructor

0.00 average based on 0 ratings

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Gratis

Geef een reactie