Opleiding VCA.

VCA is één van de opleidingen die wij geven. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. VCA is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.

In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. Lees verder….

Theorie voor de auto

Bij Van Vliet Verkeersopleidingen kun je terecht voor diverse theorie cursussen en opleidingen. Bijvoorbeeld een theoriecursus voor de auto. Of een theorie opleiding voor vakbekwaam vrachtauto chauffeur of vakbekwaam bus chauffeur. We verzorgen ook graag nascholing voor de code 95 op het rijbewijs van vrachtauto of bus chauffeurs.

De theorie is een noodzakelijk onderdeel van de rijopleiding want de verkeersregels zijn de basis voor de praktijk. Om ervoor te zorgen dat je de theorie eigen kan maken, op een manier die bij jou past, kan je kiezen voor individuele les of in een groep. De theorieles, vakdiploma en nascholing kan op elke gewenste locatie worden gegeven. Lees verder…

Nascholing code95.

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig. Elke vijf jaar moeten vrachtauto en bus chauffeurs vijfendertig uur nascholing volgen omdat ze anders niet meer vakbekwaam zijn. Het belangrijkste van de vijfendertig uren nascholing is dat er tenminste zeven uren praktische les moeten worden gevolgd. Daarnaast kunnen de chauffeurs achtentwintig uur theoriecursussen volgen. Daarom klikt u hier voor de nascholingscursussen.