• darkblurbg
    Docent nodig?
    Wij nemen graag de klas over!
  • darkblurbg
    Wij zijn fan en supporter!
    Van Almere City 1 en Almere City Football Academy.

Tachograaf

Tachograaf

Vrachtwagenproducent Scania en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) slaan de handen ineen bij de aanpak van fraude met de tachograaf in vrachtwagens. Scania veroordeelt elke vorm van manipulatie van zijn trucks en werkt nauw samen met ILT om de fraude op te sporen.

Nieuw systeem theorie-examens

Nieuw systeem theorie-examens

Vanaf 1 juli 2017 voert CBR een nieuw systeem in voor de theorie-examens van auto, motor en bromfiets. Het nieuwe theorie-examen is getest en de kandidaten blijken tevreden. Uit de test blijkt dat het slagingspercentage 2% hoger is.

Fietshelm verplicht!

Fietshelm verplicht!

Het staat niet echt mooi, maar het is wel veilig. Het dragen van een fietshelm kan de kans op hoofdletsel met circa tweeënveertig procent reduceren. Er zijn een aantal Europese landen waar het dragen van een fietshelm al tijden verplicht is. Waarom is het dragen van een helm dan niet verplicht in Nederland?

Met een speed-pedelec moet je de weg op!

Met een speed-pedelec moet je de weg op!

Wie na 1 januari 2017 een nieuwe speed-pedelec koopt, krijgt daar automatisch een bromfietskenteken op. Heeft u al een speed-pedelec met een snorfietskenteken? Dan zet de RDW dit om naar een bromfietskenteken.

Verstandig verzekeren van taxi’s

Verstandig verzekeren van taxi’s

Heeft u een taxibedrijf of bent u van plan om in de toekomst een dergelijke onderneming op te zetten? Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat alle taxi’s die u heeft rijden van een degelijke autoverzekering voorziet. Op dit gebied zijn er echter nog een aantal aandachtspunten, want het niet zo eenvoudig geregeld als veel mensen denken. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u weet waar u nu of in de toekomst op moet letten.

Tips voor het geven van betere rijlessen

Tips voor het geven van betere rijlessen

Veel jongeren zien op tegen rijlessen die zij moeten gaan volgen. Dit komt doordat het weer iets heel nieuws is en dat er werkelijk geen ervaring is met het besturen van een auto. Als instructeur zijn er een aantal handigheden om de leerlingen een stuk sneller van hun gemaakte fouten te laten leren. Om dit op een juiste manier toe te passen hebben wij een aantal mogelijkheden voor u toegelicht, zodat er misschien één wel kan aansluiten op uw huidige werkwijze.

Vervoer van en naar het vliegveld

Vervoer van en naar het vliegveld

Een vakantie is natuurlijk fantastisch, maar er moet ook worden gedacht aan een aantal praktische zaken. Zo moet er bij een vliegvakantie aandacht worden besteedt aan het vervoer van en naar het vliegveld, want dit is niet zomaar geregeld. Er zijn op dit gebied een aantal mogelijkheden en wij zullen deze voor u toelichten. Hopelijk doen wij dit voldoende en kunt u uzelf met een gerust hart voorbereiden op de vakantie.

Met eigen vervoer naar Schiphol

Met eigen vervoer naar Schiphol

Het is lekker om op vakantie te gaan, maar er moet ook worden nagedacht over het vervoer. Dit is voor veel mensen nogal eens lastig, want hoe gaat u nou naar Schiphol? Met eigen vervoer is tegenwoordig steeds populairder geworden, want door de vele parkeerservices is het een stuk gemakkelijker om een goed geprijsde aanbieder te vinden. Wij zullen een aantal zaken voor u toelichten omtrent dit gebied zodat de keuze voor een bedrijf eenvoudig zal zijn.

Elke week naar de auto training.

Elke week naar de auto training.

Hoe zou het zijn als we naast de voetbaltraining ook elke week training zouden volgen voor autorijden? Bij veel teamsporten mag je geen wedstrijd spelen als je een training hebt gemist. Kunnen we dat ook invoeren voor autorijden? Waarom moet je eigenlijk trainen? Zonder trainen kan je toch ook wel voetballen, wielrennen, basketbal of waterpolo spelen?

Niet de smartphone veroorzaakt aanrijdingen.

Niet de smartphone veroorzaakt aanrijdingen.

Het aantal ingediende schadeclaims na ongevallen met auto's is vorig jaar toegenomen met 8 procent. "Afleiding door de smartphone is vermoedelijk één van de belangrijkste oorzaken van de stijging van het aantal ongelukken". zo staat in de krant vermeld. Is het zo gemakkelijk om een oorzaak aan te wijzen? Of kan de oorzaak een verkeerde mentaliteit zijn?

Help, er rijdt een ambulance achter mij aan!

Help, er rijdt een ambulance achter mij aan!

Heb je het ook wel eens meegemaakt? Ben je op weg naar een afspraak, het is druk en je bent al bijna te laat. Dan kijk je in de binnenspiegel en zie je een ambulance hard op je af rijden. Je had de ambulance wel eerder kunnen horen, maar dan had je de muziek niet zo hard aan moeten zetten. De ambulance heeft haast, in je binnenspiegel flitsen de blauwe lampen van de ambulance ongeduldig van rechts naar links en nu? Wat moet je doen?